Gumikérdés a klubban

Az egyetemünkön van egy klub, aminek a vezetői közé tartozom én is. Persze ez nem olyan régi típusú klub, ahova összejárnak az emberek beszélgetni és ennyi. Ennél sokkal több. Rendszeresen szervezünk programokat, és persze van helységünk is ahol enni, inni lehet, vagy akár játszani is. Ugyan akkor a klubtagok rengeteg előnyt élvezhetnek. Például folyamatosan különböző információkkal látjuk el őket akár az egyetem eseményeivel kapcsolatban, akár a városi történésekről legyen szó. Ráadásul a parkoló egy részét a klubtagok használhatják csak. Több céggel is tartjuk a kapcsolatot, így folyamatosan munkát tudunk biztosítani tagjainknak, míg a cégek is el vannak látva jó munkaerővel. Így aztán elég komoly renoméja lett a kis közösségünknek, ahova bekerülni nem is olyan egyszerű, hiszen meg akarjuk tartani a minőséget és a kulturáltságot. A vezetői gyűléseken gyakran vitatunk meg közérdekű kérdéseket, például, hogy milyen információk kerüljenek ki, melyik cégekhez küldjünk diákokat illetve, hogy adott esetben kit vegyünk fel soraink közé. A legutóbb is egy komoly kérdést vitattunk meg.

akciós téli gumik

akciós téli gumik

Többeknek feltűnt, hogy a parkolónkat használó autók egy részén nyári gumik vannak, sőt nem egy elég elhasznált állapotban is van. Ezzel az a gond, hogy az ilyen autókkal történő közlekedés télen balesetveszélyes, ezért felelőtlenségnek tartjuk, ha valaki nem vált idejében. A klubnak pedig fontos feladata, hogy tagjait folyamatosan fejlessze és ráirányítsa a figyelmet az esetleges hiányosságokra. Ezért végül is azt határoztuk meg, hogy csak a jó állapotú, időjárásnak, évszaknak megfelelő abroncsokkal ellátott autóknak adunk parkolási engedélyt a mi területünkön. Mivel azonban tudjuk, hogy az egyetemen sokaknak minden fillér számít így gondoltuk segítünk abban is, hogy minél olcsóbban teljesíthetővé váljanak a feltételeink. Ezért aztán teleraktuk a helységeinket olyan plakátokkal, amik megmutatják, hol találhatnak akciós téli gumikat. Ráadásul egy rövid tanulmányban még azt is levezettük, hogy milyen kockázatokat rejt a nyári gumi használata hideg időben. Kiemeltük, hogy nőnek a féktávok, csökken a tapadás és hasonlók. A célunk ugyanis nem az volt, hogy kibabráljunk néhány személlyel, hanem épp ellenkezőleg, hogy megóvjuk őket a saját lustaságuktól, tudatlanságuktól. Minden korábbi parkoló használónk kapott 1 hetet, hogy lecserélje az abroncsokat.

Végül örömmel tapasztaltuk, hogy a hét leteltével minden autóra felkerültek a téli gumik. Pontosan ez mutatja meg egy jó klub erejét, hiszen ez alkalommal is elősegítettük azt, hogy tagjaink minél több lényeges információval legyenek ellátva, és mintegy rájuk kényszerítettük, hogy felelősségteljesebbek legyenek, ami később hasznukra válik még. Meg azt sem szabad elfelejteni, hogy első a biztonság.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.