Csendbohóc apróhirdetésből

Egy új projekt keretein belül csapatunk azt a megbízást kapta, hogy tegyen lépéseket a bulinegyed okozta hangzavar csökkentése érdekében. A hetedik kerület körúton belül eső részét különösen nyáron ellepik a turisták, akik nem kis zajt csapnak, főleg éjjel, fokozva ezzel a környéken működő kocsmák és szórakozóhelyek természetes alapzaját. A lakók panaszkodnak, az önkormányzat tehetetlen, a buli meg csak megy hajnalig.

Vendéglátós szempontból nézve a bulinegyed egy aranybánya, így szívügyünk, hogy fenntartható haszonforrás maradjon a kerület valamennyi vendéglátóipari egysége. A megbízás arra irányul, hogy a forgalom és a hangulat rombolása nélkül kordában tartsuk a bulizó tömegeket. A projekt első lépéseként úgynevezett csendbohócokat veszünk fel, akik az utcán csendesebb vigadásra kérik majd a népet mulatságos jelmezben.

A megfelelő munkaerőt egy városi legendát tesztelve szokatlan módon próbáltuk megtalálni: az ismert álláskereső oldalak helyett egy apróhirdetésekkel foglalkozó weboldalt kerestünk. Az aprohirdetésingyen kulcsszóra bukkant fel a nyerő találat, a nextapro.hu. Itt ugyanis ingyenes apróhirdetéseket lehet feladni, vagy azok között böngészni.

Állás kategóriában is széles az apróhirdetések repertoárja, amit mi a saját „csendbohóc kerestetik” keresésünkkel bővítettünk. A hirdetés feladása közben hamar megkönnyebbültünk, hiszen az oldal valóban tökéletesen alkalmas egy adott munka meghirdetésére. Egyszerűen kiválasztottuk, hogy állást kínálunk, méghozzá vendéglátás alkategóriában, adtunk neki egy hangzatos címet, sőt, csalogató képet is csatoltunk mellé.

Az apróhirdetés leírásába bőven elfért minden, amit a jelentkezőnek tudni érdemes. Ide írtuk a szokásos szöveget arról, hogy milyen kvalitású jelentkezőket keresünk, és hogy ezért a munkáért cserébe mit kínálunk. Felkészülve a legrosszabbra azt is odaírtuk, milyen nehézségekre számíthatnak a delikvensek, nehogy az interjún érje őket a meglepetés a szituációs játék során.

A jelentkezések hamar ömleni kezdtek, a nextapro.hu felületén keresztül üzenetben és a leírásban megadott telefonszámon keresztül is. Őszintén szólva meglepő volt, hogy ilyen hamar ennyien rákaptak a hirdetésre, pedig mi izgultunk, hogy senki nem szeretné magára vállalni a hangulatgyilkos szerepét. Megszerveztük hát az első személyes interjú napját. A három körös interjúra minden addigi jelentkező eljött.

Ahogy vártak, elcsíptük egy-két mondatukat, és kiderült, hogy a legtöbbjük a balatoni nyári szezon végeztével szeretett volna magának munkát találni ősztől, ez nekünk pont kapóra jött. Az is kiderült, hogy sokan adtak fel apróhirdetést, szintén a nextapro.hu-n álláskeresés kategóriában. Így hát a nap végeztével újra az apróhirdetések közé vetettem magam, ezúttal az „állást keres” kategóriát böngészgetve. Pár ismerős arc mellett számos új delikvens is akadt, akiket felkerestünk és személyes találkozóra invitáltunk. Sokat megjelölték, hogy vendéglátás területén keresnek munkalehetőséget, de olyan is volt, aki csak a készségeit sorolta fel, reménykedve, hogy majd így rátalál az álommunkáltató. Ezt egyébként mindenkinek ajánlom, aki álláskeresésben van, mert az oldalon az apróhirdetés-feladás ingyenes, tehát vesztenivalója senkinek sincs, és sosem lehet tudni, ki böngészi épp a nextapro.hu-t.

Adódhat ez a munka jellegéből is, de határozottan jobb arányokkal fogadták el az általunk ajánlott munkát azok, akik a személyes interjún megfeleltek, mint egy korábbi projektünk esetében az álláskereső portálon keresztül jelentkező bárpultosok. Persze az első pár nap után itt is volt morzsolódás, de közel sem olyan mértékben, mint a pultosok körében. Ez azért is meglepő, mert maga a munka sokkal több nem várt kihívással jár. Ezért gondolom azt, hogy az ingyenes hirdetésfeladás lehet felelős a sikerért, hiszen itt hirdettek azok, akiknek nem feltétlenül van fényképes szakmai önéletrajzuk tele képesítésekkel, oklevelekkel és akadémiai sikerekkel. Persze az is jól jött, hogy jókor kerestünk jó helyen.

Összességében beigazolódott a városi legenda, miszerint vendéglátós és könnyű fizikai munkaerő könnyebben található az apróhirdetések között. És ha ez nem lenne elég, egy új oldalt is találtunk, ahol munka mellett ezerféle hirdetés közül válogathatunk.

aprohirdetésingyen

aprohirdetésingyen

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.