Társasjátékok és a csapat

Van egy elég jó és összetartó társaság, akikkel sokszor találkozom. Nagyon szeretnek játszani, megmutatva hogy a társasozást messze nem csak a gyerekek élvezhetik. Összejárnak minden héten hogy együtt játszanak, beszélgessenek és szórakozzanak. Van közös gyűjteményük is, majdnem 200 magyar és angol nyelvű játékkal. Szóval gyakorlott, öreg motoros gamernek számítanak.

Ezt a gyűjteményüket folyamatosan fejlesztik és gyarapítják a legújabb és legjobb társasjátékokkal. Ez szinte már elvi kérdés náluk. Jó látni hogy vannak akik ennyire szenvedélyesen űzik a hobbijukat, és tényleg örömüket lelik bennük. Mert a társasjátékozás nagyon jó, összehozza az embereket. Ugyanakkor szórakoztató a bennük rejlő kihívás és a megmérettetés lehetősége. Egyes játékok különösen sok logikát és tervezést igényelnek. Másoknál inkább a szerencse meghatározó. Vannak kooperációs játékok, ahol mindenki együtt harcol a közös célért, és vannak olyanok is, amik a versengésre adnak lehetőséget. Akárhogy is, mindig mindenki megtalálhatja a kedvéhez, idejéhez és alkatához leginkább illő játékot, amin gondolkodhat és stratégiázhat 3 órát, vagy ami 15 perc alatt felpörgeti a hangulatot.

Ajánlottam nekik egy webshopot ahol nagyon nagy választékban vannak jó társasjátékok. Nagyon tetszett nekik, pedig ők sok mindent láttak már. Az egyik lány ismerte is korábbról, és megerősítette, hogy ő is szeret innen vásárolni. Lehet kategóriáék szerint szűrni, ami egy nagy előnye az oldalnak. Vannak nagyon jó akciók egyes termékekre, és 20ezer forint felett ingyen szállítást is biztosítanak, ami egy jó lehetőség, érdemes kihasználni.

Ahogy böngésztem, megláttam néhány játékot, és úgy gondoltam hogy bemutatom őket pár szóban, hátha kedvet csinálok a dologhoz nektek is.

Az itt megtalálható játékok közül a személyes kedvencem a 7 csoda, ami egy stratégiai játék. Maximum 7-en lehet játszani, és a cél, először felépíteni a legnagyobb birodalmat. Lehet kereskedni és tervezgetni, különböző stratégiákat követni, egyszóval egy megunhatatlan játék. Katonai összecsapásoktól tudományos versengésig rengeteg lehetőség van. És persze a 7 csoda megépítése is nagy élmény. Mindenkinek érdemes beszerezni, aki kicsit is szeret társasjátékozni, mert tényleg jó hangulatú, atmoszférikus, és szinte alap kellék. Van egy 2 személyes verziója is, ha társaság helyett inkább otthon szeretnénk játszani a párunkkal.

Egy másik nagyon magával ragadó játék ami az oldalon beszerezhető, a Tiltott sivatag. Ez egy kooperációs játék, ahol kalandorokkal vagyunk, akik egy sivatagban ragadtak. Egyetlen esélyük a túlélésre, ha megtalálják a homok alatt rejtőző régi várost és az ott szunnyadó ősi és misztikus technológiából építenek egy repülő szerkezetet. Ez egy elég nagy kihívásokkal rendelkező játék, és legnagyobb előnye, hogy a játékosoknak össze kell dolgozniuk a siker érdekében. A pálya folyamatosan változik, és mindegyik szereplőnek különböző képessége van, egyszóval ez is egy nehezen megunható darab. A kihívás miatt pedig azonnal beszippant mindenkit.

A többiek örök kedvence a Dixit, ami egy elvontabb játék. Itt leginkább a kreatív gondolkodás kerül előtérbe. A játékosoknak képeknek kell címet adniuk úgy, hogy azt se túl nehéz, se túl könnyű ne legyen kitalálni. Ebből lehet pontokat gyűjteni. Ha véletlenül megunnánk a már adott kártyákat, vehetünk hozzá rengeteg kiegészítőt, szintén ugyanitt, pár egyszerű kattintással, más hangulatú és témájú rajzocskákkal. Főleg baráti társaságoknak tudnám ajánlani ezt a társasjátékot, mert az egymásnak való utalgatás és a belső poénok elsütésének a lehetősége igazán szórakoztatóvá teszi az összejöveteleket. E mellett, megcsillogtathatjuk a művészi hajlamunkat és elvont gondolkodási képességeinket is. És ez is megtalálható az oldalon, elég barátságos áron.

Remélem megjött a kedvetek ahhoz, hogy ti is gamerek legyetek, mert ez egy nagyon jó időtöltés, és igazi csapat élmény. Ha nem tudjátok hol kezdjetek neki, böngésszetek a fentebb említett webshopon. Hatalmas választékkal rendelkezik, egy átlátható formában. A megrendelési felületet is kifejezetten felhasználóbarátnak találtam. És a termékismertetőkön keresztül, ti is megtalálhatjátok a szívetekhez legközelebb álló játékot, ami aztán majd örömteli perceket okozhat.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.