Egy bulizás alkalmával megtudhatsz mindent, amit tudnod kell az 50 köbcentis motorjogosítványról

A péntek esti bulizások alkalmával általában azt tanulja meg az ember, hogy hogyan NE ismerkedjen, jobb esetben azt, hogy mi lehet a jó módszer. De valamiért azt gondolom, én vagyok az első ember a világon, aki egy „ereszd el a hajamat” apropóján az 50 köbcentis motorjogsiról informálódott nagy mértékben…

Persze, így jár az, aki folyton a fiúkkal lóg. A kedvenc klubomba mentünk aznap este, de aztán a hátsó teraszon iszogattunk, cigiztünk fél éjjel, mert amint elkezdtünk táncolni, belemelegedni a buliba, Dani elkezdett valamit ordibálni a fülembe a motorjogosítványokról, amiből azt se értettem, amit éppen hallottam az üvöltő zenétől, a srác pedig nem nyugodott addig, amíg ki nem mentem vele a teraszra, hogy elmesélje: mi az a sok minden, amit tudnod kell az 50 köbcentis motorjogosítványról.

Az első körben nem volt világos, hogy ez hirtelen miért is lett ilyen elképesztően fontos, de inkább nem szóltam közbe, had mondja a magáét a srác.

Így megtudtam, hogy ez a legkönnyebben és leghamarabb megszerezhető motoros jogsi, ugyanis 14 éves kor fölött már le lehet tenni a forgalmi vizsgát hozzá. Azért ilyen alacsony a korhatár, mert ezeknek a járműveknek a végsebessége, legyenek kettő-, három- vagy négykerekűek, 45 km/h, így nem kell attól tartani, hogy a fiatalok nagy száguldozásba kezdenek.

Ez mind nagyon klasszul hangzott, csak azt nem értettem, hogy Daninak ez mégis miért fontos, tekintve, hogy 20 éves, minek neki ilyen libakergető?

Felvilágosított, hogy egyrészt, az 50 köbcentis nem libakergető (elnézést!), másrészt, hogy az öccse kedvéért informálódott, mert ő most A2-es jogosítványt szeretne csinálni, és ettől Öcsi is kedvet kapott a motorozáshoz.

Már csak azt nem tudtam, hogy én kinek a kedvéért hallgatom ezt, ha nem is a haverom, hanem a kisöccse érintett a témában, de nem volt időm hangot adni a bizonytalanságomnak, Dani ugyanis folytatta.

Hogy milyen klassz lehetőség ez a fiataloknak a tömegközlekedés kikerülésére, vagy legalább annyit könnyítene Öcsi életén, hogy nem 20 percet sétálnia tankönyvekkel megpakolva a vasútállomásra, hanem ott biztonságban otthagyhatná a járgányát…

Az pedig már csak hab a tortán, és nemcsak Öcsit, hanem minden friss jogsist érint, így remények szerint minél hamarabb Danit is, hogy egy neves motoros áruházba biztosít kupont a weboldal, amit talált, és kedvezményesen vásárolhatnak vele felszerelést.

Mondanom se kell, még nem is jelentkeztek, de már azt tervezik, hogy mikor mennek együtt felszerelést vásárolni…

Dani lelkesedéstől csillogó szeme fintorgó arcomra tévedt, és elnevette magát. Hozott nekem még egy italt és megígérte, hogy jövő héten egy szót sem szól, és tényleg táncolni fogunk.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.