Amit a klímákról feltétlenül tudni kell

Tegnap este egy igen érdekes téma merült fel a klubban beszélgetés közben. Arról folyt a szó, hogy ki milyen hűtési, fűtési rendszereket használ. És bár mindenkinek volt saját praktikája, elég kevesen emlegették a megbízható megoldást, a klímát. Mint kiderült, sajnos nagyon sokan nem tájékozottak a témában annyira hogy belevágjanak, ami kár, mert tényleg egy remek lehetőségről van szó. Ezért arra gondoltam, bemutatnám nektek, kedves olvasók, pár szóban a saját tapasztalataimat.

A klíma

Ezek a berendezések elsősorban hűtésre vannak kitalálva, de azóta a technológia fejlődésének hála, megjelentek a fűtésre optimalizált klímák is. Tehát egy azon készülékkel képesek vagyunk egész évben szabályozni otthonunk hőmérsékletét! És ha megfelelő hőfokú a lakásunk, az rengeteg előnnyel jár. Nem csak a komfortérzetünk jobb, de ez kihat a teljesítményünkre és a hangulatunkra is. Továbbá a megfelelő hőmérsékleten jobban alszunk, mert jobban el tud mélyülni az alvási ciklusunk. Ez által kipihentebbek leszünk, és a koncentrációs képességünk is nő. És ki ne akarná jól érezni magát a saját lakásában, a saját bőrében?

A szennyeződésekről

Sokak fejében él az a tévhit, hogy a klímák egészségtelenek, hiszen melegágyat biztosítanak a mindenféle gombának és baktériumnak, amik megtapadnak a nedves felületeken. Ez által nem csak büdös lesz a levegő, de a szennyeződések belégzése nagyon károsan hat az egészségünkre. Ezzel szemben az igazság az, hogy a modern klímák már fel vannak szerelve mindenféle funkcióval ami ezt meggátolja. Például aktív szén és ezüst ion filterekkel, amik kiszűrik a baktériumokat a levegőből. Aztán van olyan klíma, ami képes ionokat előállítani a levegőből, amik semlegesítik a szobában keringő szennyeződéseket.

H-tarifa

Ami a másik nagy kifogás szokott lenni a klímák beszerelése ellen, az az hogy elektromos árammal működnek. És hát, az áram drága, egy fűtési szezon végén mindenki fél a számláktól. Ezért szeretnénk minimalizálni a fogyasztást. Ez egy teljesen érthető indok, ugyanakkor mégsem zárja ki a klímák beszerelésének lehetőségét. Mert vannak olyan klímák amikkel ezt is lehet! Mert igényelhető rájuk egy úgynevezett H-tarifa, ami egy kedvezményes áram díjat takar a fűtési szezonra. Ez egy remek spórolási mód, hiszen egyszerű megigényelni, és nagy könnyebbséget jelenthet sokunk számára.

Hol lehet beszerezni?

Én első sorban az Rcool klímát javasolom, ahol hatalmas választékban keresgélhetünk a klimatizáló berendezések között. Itt rengeteg rcool klíma akciót tudunk kifogni. Például ha tőlük vásárolunk, akkor nem kell plusz díjakat belekalkulálni, mert a honlapon feltüntetett árban minden szerepel. A szállítástól kezdve a beszerelésen át a végfelhasználói nyilatkozatig tényleg minden. Csak kiválasztjuk a számunkra leginkább szimpatikus berendezést, még fel sem kell kelnünk hozzá, és egy egyeztetett időpontban hozzák is a hozzáértő szakemberek és beszerelik az otthonunkba. Ennél egyszerűbb a vásárlás nem is lehetne! Tehát még egyszer: rcool klíma akció! Kár lenne kihagyni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.