Castrol a legjobb választás!

4 éves korom óta olasz autó fanatikus vagyok…

Mindez úgy kezdődött, hogy a nagynéném esküvőjén, az ő apósa megjelent egy teljesen új, olasz autóval. Márkát nem szeretnék írni, mert nagyon megoszlanak a vélemények, én inkább csak az életérzésről szeretnék most írni. Azonnal tudta, nekem EZ jelenti az autót. Utána más autóra nem is tudtam már autóként nézni, teljesen rabul ejtettek ezek az időtálló, gyönyörű vonalak és az erős motorok, amik dübörögnek a motorháztetők alatt. 21 éves koromra össze is jött az álmom, sikerült megvennem álmaim autóját. Igaz, ekkor már 13 éves volt a kocsi és rendesen lement az ára, de hosszas keresgélés után kiválasztottam a számomra legjobbnak tűnőt. Vagy mégsem…

castrol olaj

castrol olaj

Tavaly szilveszter előtt még hazaugrottam pár cuccért és elkészülni az esti bulira. Autóval mentem és elképesztő, hogy mit történt. Rossz motorolaj volt benne, annyira rossz minőségű, hogy kicsit megdermedt, ezáltal a hajtókar kilökte a motorblokkom oldalát, a szervó kikapcsolt és nagy nehezen a belső sávból, ahol egy jó 150-es tempóval haladtam, kisoroltam a leálló sávba. Eléggé megijedtem, hogy mégis mitől lehetett ez, mert csak annyit észleltem, hogy leáll a motor. Hívnom kellett egy ismerősömet, hogy vontasson haza, mert nem indult a motor. Elmentem este bulizni, házibuliba mentem. Jobban preferálom az ilyen helyeket, komfortosabban érzem magam. Ebben a szilveszteri buliban találkoztam egy sráccal, aki kifejezetten jól ért ehhez a márkához, neki is ilyen márkájú a kis olasz autója, és mondta a különböző opciókat. A legmeredekebb a motorcsere volt. Nagyon reméltem, hogy nem ez lesz a vége. El is vitték trélerrel hozzá, hogy meg tudja nézni, majd csörgött a telefonom pár nap múlva. A motor kuka. Azt hittem, hogy elájulok, szerencse, hogy ültem.

Bőszen elkezdtem nézni bontott motorokat a kocsimba, és a szerelő is nézelődött. Hívott aznap, hogy talált egy eladó, jó állapotút. Persze a világ végén volt körülbelül. De hamar útnak is indultunk és elhoztuk a motort, amit azonnal be is rakott az új helyére és mondta, az olaj minőségével volt a gond. Azt ajánlotta, hogy ezentúl csak és kizárólag Castrol márkájú olajat vegyek. A castrol megbízható nagyon és lehet rá számítani. Ajánlott egy nagyon szuper netes oldalt is, ahonnan könnyű szerrel be tudom szerezni a megfelelő castrol olajat.

Azonnal be is táraztam otthonra castrollal, mert nem akartam a véletlenre bízni többször, így is nagyon fájt nekem ez a motorcsere, 270, azaz kettőszáz-hetvenezer forint volt összesen. Ebből jó sok flaska castrol is kijött volna. De már mindegy.

Fontos, hogy mindig meg kell nézni az olajszintet. Én speciel azóta heti gyakorisággal nézem és már az is gyanús, hogy nem eszi az olajat. Igazából, semmi se jó. Na jó, csak viccelek, mert a castrol az jó!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.