Beázási gondok a legnépszerűbb szórakozóhelyen

Egy szórakozóhely vezetése sok gonddal jár. Egyrészt, központi helyen kell lennie, hogy mindenki számára elérhető legyen, aki bulizni szeretne egy szombat éjszaka. Másrészt előnyösnek kell lennie árkategóriában a konkurenciával szemben, de csak annyira, hogy közben meg is érje, s meglegyen a szükséges profit. Továbbá felelősséget kell vállalni a környék lakóközösségéért, s igyekezni kell, hogy a helyet elhagyó emberek ne verjék fel hatalmas lármával a nyugovóra tért lakókat. Illetve jöhetnek ellenőrzések az adóhatóságtól, és akkor még a hely üzemeltetési költségét, felújítási költségét és károk kijavításának költségét még nem is említettem.

Ilyen kár lehet a beázás, ami történhet fentről, de akár lentről is. Ha a szórakozóhely felett lakóknál egyszer véletlenül eltörik egy cső, vagy folyik a vécé, esetleg kiesik a mosógép kifolyócsöve a fürdőkádból, a kiáramló vízmennyiség máris észrevehető és eltéveszthetetlen nyomokat hagy a plafonon. Ez még a kisebb probléma, az anyagiakat el lehet intézni biztosítókkal, a fejfájást inkább a befektetendő plusz munka adja az újrafestéshez.

Nagyobb probléma azonban, ha a rossz szivattyúzás miatt a padlón kezdenek vízfoltok megjelenni. Ez történt a főváros egyik legkedveltebb szórakozóhelyén. Akkora vízfoltok keletkeztek, hogy a hely vezetője kénytelen volt bezárni pár napra, amíg a kialakult helyzetet orvosolni tudják. Körbekérdezett mindenkit, de szinte senki nem tudott neki segíteni, úgy ahogy azt ő elképzelte. Olcsón szerette volna megoldani, ugyanakkor időt álló megoldást keresett. Pár napos keresgélés után bukkant rá egy cégre, amely szivattyúkkal foglalkozott, és fel is hívta az ügyfélszolgálatot ajánlat kérés miatt. Meg volt döbbenve, milyen kedvesen bánnak vele, és milyen mélyen tárják fel előtte a lehetőségeket. A telefonos munkatárs kimagaslónak értékelte az Al-Ko szivattyúkat, s úgy ítélte meg, hogy a kialakult helyzetre ez a legmegfelelőbb választás. Ebből is tudott több árkategória közül ajánlani, mindegyikről elmondta személyes véleményét, előnyöket, hátrányokat, s végül még azt is felajánlotta, hogy kiküld egy szerelőt, hogy felmérje a helyzetet a legelőnyösebb segítségnyújtás érdekében. A szórakozóhely vezetője ennek nagyon megörült, bízott benne, hogy pár napon belül ismét megnyithatja a kapukat a szórakozni vágyó fiatalok vagy idősebbek előtt.

A másnap kiérkező szerelő ugyanolyan kedvességgel és profizmussal végezte a munkáját, tökéletesen felmérte a terepet, megtalálta a probléma forrását, és egyetértve az ügyfélszolgálati munkatárssal, akivel a minap beszélgetett az ügyfél, meggyőzte a szórakozóhely vezetőjét az egyik Al-Ko szivattyú megvásárlásáról. A beszerelés és beüzemelés után pedig ismét megnyílt a szórakozóhely, s azóta sem vetődtek fel hasonló problémák. A szórakozóhely vezetőjét pedig keresik a kollégái, amikor hasonló problémával találkoznak, ő pedig minden esetben az Al-Ko szivattyút ajánlja, és a céget, amelyiktől vásárolta, neki pedig innentől csak más gondokkal kell szembenéznie.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.