A klíma mentette meg a klubbomat

Leültem elolvasgatni a véleményeket nem rég, amelyek a kis klubomról szólnak. Tudniillik, üzemeltetek egy kis pubot a városban, megörököltem és most tovább kívánom vinni a családi hagyományt, legalább ennyivel tisztelegek a szüleim előtt. Őket mindenki szerette, a környék legjobb klubja volt akkoriban, még én is a haverokkal ide jártam, de aztán a nagy bulizóhelyek átvették a komoly szerepét ennek a kis helynek, de én nem adom fel, újra visszahozom a régi fényét, amilyennek én szerettem, társaságok törzshelyének. Mindenesetre nem esett jól olvasni a véleményeket, főleg, hogy szinte az összes arról szólt, hogy nincs légkondi a helyen, ezért nem lehet megmaradni. Hát mihez vannak szokva ezek a mai fiatalok, nem lehet tartani velük a lépést. Légkondi egy bárba? Mondhatnám, mint az idősek, hogy bezzeg az én időmben… Na, de bezzeg az én időmben még nem számított, hogy milyen idő van, nem hűsölni jártunk, hanem inni és szórakozni. Mindenesetre végiggondoltam a lehetőségét annak, hogy esetleg, de csak esetleg, nem azért, mert nekem is melegem van, hanem, hogy újra régi fényében tündökölhessen szeretett kis helyem, veszek egy légkondit.

Ha már úgy elhatároztam magam, elkezdtem böngészni az interneten, hátha találok megfizethető áron egy megfelelő klímát. A találatok között egy hirdetésre lettem figyelmes: klíma akció szereléssel. Nahát milyen szerencsém van- gondoltam. Egyből rá is mentem az oldalra. Hogy mik vannak, olyan árban találtam klímát, amit még az akcióval megspékelve simán meg is tudnék venni. Egyből elkezdtem gondolkodni, hogy hol lenne a legjobb helyen, hogy végre nem írnak majd rosszat a kis klubról és végre elérhetem a célom és sokan fognak ellátogatni, ha meg így lesz, bőven megéri, ha megveszem a gépet. Most, hogy már haladnom kell a korral és megláttam, hogy energiatudatos eszközről beszélünk, egyből megörültem, végre a kegyeibe fogadott a nagy Fortuna. Lehet valaki ennél szerencsésebb. Nem elég, hogy jó időt csinálhatok odabent, még a környezetemre is figyelek. Ebben a mai világban már oda kell figyelni, hogy energiatudatosak tudjunk lenni és megóvjuk a bolygónkat, ami éppen ilyen apró lépésekkel kezdődik, mint egy energiatudatos klíma.

Nem kellett sok idő, már a pénzecskémet számolgattam, osztottam-szoroztam, és eldöntöttem, hogy beruházok az akciós klímára és bónuszban ingyen felszerelik nekem. Mi kell ennél több, az Intensa teljesen lenyűgözött.

El is meséltem a barátaimnak, hogy milyen jó sült ki a rossz véleményekből, elvégre ebből tanul az ember. Ők meg úgy döntöttek átugranak a klubomba és isznak velem erre a sikeres találásra. Mielőtt odaértek meg is rendeltem az akciós klímámat és hozzá a szerelést is. Majd ezután, mikor megérkeztek, elindítottam a zenét, kitártam a kapukat és óriási vigyorral kivonultam az bejáratba, hogy már így várjam a pajtásokat. Egy sör mellett megbeszéltük, hogy milyen jó üzletet csináltam ezzel klímával és ez biztosan vonzani fogja az emberek. Elvégre ezt akartam. Felvillant bennem a gondolat, hogy innentől akár kis csoportokat is összehívhatnék délelőttönként a környezetvédelemért és lehetne a bár a központ. Így két legyet is üthetnék egy csapásra. A többiek is támogatták a felvetésem és biztosítottak róla, hogy mindenképpen eljönnek majd és másokat is invitálnak a körünkbe, hiszen semmi sem fontosabb, mint egy kis segítség az anyatermészetnek jó társaságban, temperált hőmérsékleten, egy jó sörrel.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.