A jó hobbi ragadós lehet

szappan készítése

Sokak számára nem nagy meglepetés, mikor azt mondom magamról, hogy sportlövész vagyok. Az életemben sok klubot megjártam már, de egyik sem volt olyan igazán családias és közvetlen, mint a jelenlegi klubom. Remek a klub élet és jól ismerjük egymást. Őszintén mondhatom, hogy nagyon sok nem hétköznapi dolgot tudunk egymásról a tagokkal. A közelmúltban azonban volt egy eset, amire felkaptam a fejem. Az egyik lányról ugyanis kiderült, hogy a hobbija a háziszappan gyártás.

Őszintén meglepett, hiszen ki gondolná, hogy manapság egy fiatalnak ilyen, vagy ehhez hasonló hobbija van. Látszólag ez az egész csapatból nagyjából csak bennem hagyott mély nyomot, de én elgondolkodtam azokon, amiket a lány mesélt elfoglaltságáról. Kíváncsi lettem, hogy milyen is a szappan készítés világa.

Ami azt illeti, sokkal komplexebb, mint azt elsőre gondoltam. Megkérdeztem ezt a lányt, hogy ő honnan szokta beszerezni a szükséges alapanyagokat, hogy én is tudjak egy kicsit tájékozódni. Ő személyesen a Pipere Porta oldalát ajánlotta számomra.

Fel is kerestem az oldalt és komolyan mondom, hogy nagy meglepetés ért. Ezelőtt sosem gondoltam volna, hogy a szappan készítése ennyire lehetőségekben gazdag elfoglaltság. Ledöbbenve néztem az oldalra, hogy itt a szappanok készítésének még a fantázia sem szabhat határt. Hogy konkrét példát hozzak, csak színezőből 35 féle különböző van, ráadásul ezeket még bátran kombinálni is lehet egymással.

Látva ezt tényleg elkezdtem megérteni, hogy valójában mekkora élvezet is a szappan készítése. De ekkor ez azonban még csak a felszín kapargatása volt, ugyanis ezután megnéztem a szappanöntő formákat, amelyekből szintén rengeteg található az oldalon. Így aztán tényleg garantálható, hogy minden érdeklődő tud a kedvére valót találni. Amennyiben az összes formát és a sok szín kombinációját mind ki akarnánk próbálni, akkor azzal biztosan tudnánk fedezni a teljes családunk szappan felhasználását néhány évre. De hova tovább, még kiegészítőkkel is meg tudjuk bolondítani a szappanunkat, amennyiben erre lenne igényünk. Lehet ugyanis vásárolni náluk csillámporokat, különböző száraz virágokat és egyéb díszítőelemeket is. Tehát szerintem kijelenthetjük, hogy a Pipera Porta webáruháza csak úgy dúskál a lehetőségekben.

A kinézet azonban nem minden, ezt tudjuk jól. Ha sikerült kitalálnunk, hogy szappanunk hogyan is nézzen ki, utána elkezdhetünk gondolkozni az illatán is. Ez is egy izgalmas kérdés, mivel rengeteg illatból lehet választani, amiket direkt ilyen célokra készítettek. Ezek 100% tisztaságú illóolajok, amelyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy bőrrel érintkezhessenek.

Így, hogy kicsit közelebb került hozzám a szappan készítés világa, lehet, hogy a végén még én is elcsábulok és kipróbálom magamat benne. Ha így lesz, akkor az a lány, aki felkeltette az érdeklődésemet biztos, hogy kap majd tőlem egyet köszönetképpen.

Amennyiben így lesz és tartok egy nagy bevásárlást, akkor jó hír, hogy a Pipere Porta egy bizonyos összeghatár felett már ingyenes szállítást biztosít.

Ezelőtt sosem gondoltam volna magamról, hogy ez az egész szappan készítős hobbi ennyire felkelti majd az érdeklődésemet és hogy komolyan elgondolkodom majd a belevágásában. Ez is mutatja, hogy egy igazán jó klub mennyire jó és váratlan helyzeteket teremt az emberek életében.

Remélem, hogy más is hasonlóan pozitív tapasztalatokat szerez majd, mint én, illetve, hogy sokan kipróbálják magukat a kreatív szappan készítésben a Pipere Porta segítségével.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.