Egy remek wok edény nem hiányozhat egy látványkonyhás klub gyűjteményéből

Aki szereti az éjszakai életet, az tudja jól, hogy egy jó kis klub nem csak a zenéből és az italokból áll, azt egy kocsmában is megtalálja az ember. Egy igazi, jó hangulatú szórakozóhelyen a minimum, hogy valami ételt is vehet magának az ember, hiszen üres hassal nem lehet szórakozni. Ezt egy kedves barátom is nagyon jól tudja, azért is kamatoztatja szakács képzettségét és tapasztalatát egy ilyen klubban. Én is nagyon szeretek oda járni, nem csak azért, mert vele lehetek, hanem mert rendszerint a hangulat is remek. Éppen egy ilyen estén esett meg, hogy bosszankodott nekem egy sort, amiért a wok edény, amit a fogások elkészítéséhez használ, már nagyon ütött-kopott. Persze, a feladatát még ellátja, de a nyele is meglazult, az alja is kikopott, és különben sem egy szerencsés konstrukció, sokkal jobbakat is lehet kapni. Ezen elgondolkodva lefoglaltam magma egy kicsit, amíg körbenéztem neki a neten, hátha találok valami megoldást a gondjára. Így akadtam a hunniakristaly.hu oldalára, ami valóban nagy segítségnek bizonyult.

A Hunnia Kristály egy igen régóta a piacon lévő, kimondottan minőségi nagykonyhai eszközöket és éttermeknek való felszereléseket árusító cég, ami mindenre fel van készülve. Legyen szó akár nagyméretű rozsdamentes lábasokról, kondérokról, menzai tálcákról, étkészletekről, kávézóról vagy cukrászdáról, minden beszerezhető náluk. És így értelemszerűen a wok edény sem hiányozhat a kínálatból, még ha ez nem is egy annyira széles körben alkalmazott serpenyőfajta. A wok egy ázsiai eredetű főzőalkalmatosság, úgy kell elképzelni, mint egy gömbölyű aljú serpenyőt. Nagy előnye, hogy ugyanúgy lehet benne pirítani húst, zöldségeket, rizst vagy bármi mást, viszont a méretéből és kialakításából adódóan szaftosabb ételek is elkészíthetők benne gyorsan és egyszerűen. Nem kell attól tartani, mint egy hagyományos, nyugati serpenyőnél, hogy alacsony a pereme és kiforgatod belőle a szószt. Könnyedén, akár rázó kézmozdulatokkal is keverhető benne a készülő étek.

wok edény

Egy szabad percében meg is mutattam a barátomnak a kutatásom eredményét, hogy a hunniakristaly.hu kínálatában milyen wok edény felhozatal van a sok egyéb nyeles sütő-főző alkalmatosság mellett. Mert természetesen kapható náluk mindenféle steaksütő, palacsintasütő és más egyéb serpenyőféleség is, de természetesen most nem ezek voltak az érdekesek. A cimbora elvette a telefonomat és egészen belemélyedt a dologba. Mondta is közben, hogy na, pontosan ilyenekre lenne itt szüksége, nem a mostani leharcolt darabokra. Megkért, hogy küldjem át neki ezt az oldalt, és felterjeszti a főnöknél az új eszközbeszerzést. Így is tettem, majd miután elfáradtam, elköszöntem tőle és hazamentem.

A következő héten, amikor betértem, a barátom már messziről integetett, hogy menjek oda hozzá. Rögtön azzal kezdte, hogy megköszönte a segítségemet, mert neki sosem lett volna ideje így kinyomozni, honnan szerezhető be rendes, minőségi wok edény. elmesélte, hogy a főnök azonnal nyitott volt az újításra, és neki is nagyon tetszett az általam talált oldal. Ő is egyetértett abban, hogy bizony, itt tényleg profi és magas színvonalú konyhai felszerelés található, ahonnan érdemes rendelni. Mert az ilyesmi egy vendéglátó helynek nem költség, hanem beruházás, ami a sok elégedett fizető vendégen keresztül térül meg. a barátom kezében már ott dolgozott a vadonatúj wok edény, amit a hunniakristaly.hu oldalról rendeltek neki, és láthatólag sokkal nagyobb kedvvel készítette el a rendeléseket. Örülök, hogy tudtam segíteni, mert tényleg nagyon szeretem ezt a helyet, és nem lenne már az igazi, ha a cimborám felmondana az elégedetlensége miatt.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.