Kocsival a buliba? Ennek csak rossz vége lehet!

Ez egy nagyon szomorú, de tanulságos történet lesz. A haverommal, Ádámmal történt meg, de szerintem nagyon fontos, hogy minél több emberhez eljusson.

Ádám azt a hibát követte el, hogy autóval indult el bulizni, pedig megfogadta, hogy nem iszik. Sajnos azonban ezt nem tudta betartani, egy-két sört legurított, de még egész korán, 10-11 körül. Úgy gondolta, csak hajnalban kell majd kocsiba ülnie. A buli viszont nem úgy sikerült, ahogy a társaság tervezte korábban. Néhányan nem tudták tartani a mértéket, annyira részegek lettek, hogy Ádámnak mindenképpen haza kellett vinnie egyikőjüket. A fiú az ital hatására agresszívvá vált, verekedni kezdett egy idegennel, mindenki úgy gondolta, hogy az lesz a legjobb, ha hazamegy, de kocsi csak Ádámnál volt, a fiú pedig messze lakott.

Így jött el a baj: balesetet okoztak, mert Ádám lassan reagált egy éles helyzetben, miközben részeg barátja is elvonta a figyelmét. Ádám azóta nem mer kocsiba ülni. Nem a gyorsaság, a közlekedés zavarja, hanem maga az autó, mert előhozza az emlékeit. Villanásszerűen jelennek meg lelki szemei előtt a képek. Az autóban megsérült egy fiatal lány, az ő arcát látja ilyenkor.

A megoldás…

Ádám sokáig csak tömegközlekedéssel járt a baleset után. Aztán elkezdett érdeklődni a motorozás iránt. Egy ideig bevonták a jogosítványát, de az eset már 3 éve történt, így mostanra már akár vezethetne is, de egyszerűen nem megy neki. Nem bír volán mögé ülni. Egy ismerőse éppen eladásra kínálta a motorját, mert ő nagyobbra szerette volna cserélni és ez nagyon felkeltette Ádám érdeklődését.

Talált egy weboldalt, ahol részletesen leírják, hogyan szerezheti meg a motor jogosítvány A2-es szintjét. Ez a korlátlan előtti utolsó kategória, ezzel már lehet gyorsan haladni a reggeli dugót kikerülve. Minden itt feltüntetett lépést követett és már a forgalmi vizsgájára készül. A weboldalon található kuponokkal olcsón és gyorsan be tudott szerezni magának minden szükséges felszerelést. A motort megvásárolta az ismerősétől nagyon jó áron. A gyakorláskor azt mondta, úgy érzi felszabadult benne az a gát, amit akkor érez, amikor autót vezet, de tudja, hogy az emléktől sosem fog tudni szabadulni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.