Mindg tanul az ember

Amióta a klubéletben dolgozom, rájöttem, hogy az ember mindig tanul valamit. Még nem volt olyan rendezvényünk, amelyiknek ne lett volna valami fontos tanulsága a számomra.

Azt tapasztaltam, hogy ha nyitottan állunk a világhoz, mindig szembe jön velünk valami, ami később hasznos és jelentőségteljes lehet.

Prémium SSD VPS bérlés 1500 Ft-tól - RackForest

A múltkor tartottam egy érdekes rendezvényt az egyik klubházunkban. A vendégek informatikusok voltak, akik videójátékokat játszottak. Igaz kockábbak gondoltam őket. Nem is hittem, hogy ilyen hihetetlenül jó fejek.

A rendezvény előtt megkértek, hogy helyezzem ki az egyik támogatójuk reklámját a teremben. Egy nagy, viszonylag egyszerű felirattal:

Prémium SSD VPS bérlés 1500 Ft-tól – RackForest

Bevallom, tetszett egy kicsit a dolog. Ez a prémium SSD nagyon jól hangzott, olyan profin, geekesen, kockásan. Persze fogalmam sem volt róla, mit jelenthet. És akkor a rácsodálkozáson kívül nem is tanúsítottam neki nagy jelentőséget.

Elindult a buli és én meglepve láttam, hogy a vendégek egyáltalán nem mosdatlan, pattanásos, zsíros hajú stréberek, ahogy attól tartottam.

A beszélgetés megtöltötte a termet, és ahogy hallottam, valóban inkább szakmai témák kerültek elő, de inkább csevegő, kellemes, művelt stílusban. Elhatároztam, hogy jobban megismerem őket. De vajon miről tudnánk beszélni?

Eszembe jutott a molinó…

“Ne haragudj, meg tudnád mondani, mi az a prémium SSD VPS?” – érdeklődtem egy fiatalembertől. Ennyi kellet, és már lelkesen mesélt is.

A prémium SSD VPS egy virtuális magánszerver. Cégek, játékosok, bárki ki tud bérelni egyet. Valójában egy kis partíció egy cég nagyobb, modern szerverén.

A VPS bérlés egy gazdaságos megoldás, mert nem kell fenntartani, figyelni, frissíteni a szervert, mindig van szakember, aki megoldja ezt helyettünk.

A RackForest nevű partnercég ezt ráadásul olcsón, jó minőségben teszi. Az itteni játékosok jóban vannak velük, mert készséges az ügyfélszolgálat, gyorsan megoldják, ha történik valami. Ennél nagyobb bók szerintem nem kell egy szakmai közösségtől.

És még a neve is tetszik. Igazi tárhely-erdő!

Elgondolkoztam egy kicsit. A fiatalember azt mondta, hogy a prémium SSD VPS bérlés még nekem is megérné, mert biztonságosabb, mint a mostani, internetes tárhely, amit a honlapomhoz és a netcímemhez adtak. Ha pedig bővítenék, a hely már adott.

“Sok helyen azért alkalmazzák ezt a megoldást, mert nem tudnának helyet csinálni az irodában egy szervernek. Azt azért fizikailag is óvni kell. Ha VPS-t használsz, gardróbod lehet a szerverszoba helyén!” – biztatott a vendégem.

Azt gondolom, ha egyszer jobban ki kell használnom a számítógép adta lehetőségeket, mindenképpen ezt a megoldást fogom választani, egyébként.

Nekem talán még korai lenne egy ilyen profi megoldás, de nagyon szimpatikus, főleg, hogy ez megnyitotta a beszélgetés lehetőségét a “kocka” csapattal.

Nagyon örülök neki, mert ők is jól érezték magukat, biztosan visszatérnek még. Számomra ez az este bizonyította, hogy mindig lehet tanulni valamit, sosincs rossz alkalom egy nagy beszélgetésre, area, hogy új szeletét ismerjük meg a világnak.

Legyen az csipkeverés vagy a prémium SSD VPS bérlés ;). Mindent jó legalább alapjaiban megismerni.

 

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.