Inverter után néztem a hétvégén a bulizás helyett

Az utóbbi időszak nem éppen a bulizásról szólt, legalábbis nálunk egyáltalán nem, hiszen nem igazán van hová menni mulatni. A baráti társaságban kevesen laknak olyan ingatlanban, ahol egy korrekt házibulit lehetne tartani, minden más meg ugyebár be van zárva. Persze próbáljuk ezeket az alkalmakat kompenzálni más közös szórakozással, de azért most már jól esne a lelkemnek egy igazi átmulatott éjszaka.

Addig is igyekszem minden hasznosan tölteni a hétvégéket, most például inverter után néztem az interneten, egészen konkrétan a BestMarkt webáruház oldalait és ajánlatait görgettem végig.

Az Inverter egyébként, ha esetleg nem tudnátok, egy olyan eszköz, ami arra a célra szolgál, hogy áthidalja a feszültségbeli különbségeket. Ezt nagyon szépen és körülfontam fogalmaztam meg, gyakorlatilag egy feszültségátalakítóról van szó.

Vegyük mondjuk példának az autóban használt feszültséget: 12 Volt. Ezzel szemben a háztartásban futó termékek, hogyha kimondottan Magyarországról beszélünk, akkor 230 Voltos feszültségen működnek. Nyilvánvaló, hogy így önmagában ez a két eszköz nem lesz kompatibilis, nem lehet az autó 12 Voltjáról tölteni mondjuk a laptopot, vagy a fényképezőt.

Az Inverter arra való, hogy ezt az átalakítást megtegye és ne legyen különbség a két feszültségérték között, hanem nyugodtan tudjuk használni a benti eszközöket például az autóban is.

Nekem speciel pontosan ezért van szükségem inverterre, persze vannak egészen más felhasználási lehetőségek, amikről lehet olvasni még a BestMarkt oldalán, de én konkrétan az autóba szeretném tenni, hogyha valahová messzebre indulok, akkor is gond nélkül tudjam használni ezeket a tipikusan “benti” eszközöket. Persze elfutnak akksiról egy darabig, de jó, hogyha ezen kívül is van még töltési lehetőségem.

Inverter egyébként nagyon sokféle érhető el a BestMarktnál annak függvényében, hogy egyrészt milyen teljesítményt várunk tőle, másrészt, hogy milyen feszültségről milyen feszültségre szeretnénk, hogy alakítson. Ha ezeket biztosan tudjuk, akkor Inverter vonalon nem érhet minket meglepetés, se csalódás, hogyha a BestMarkt oldalát böngésszük – akár a hétvégi buli helyett is.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.