Eladásra kerül a kedvenc helyünk

A barátaimmal nagyon sokat járunk társasozni, és van is egy kedvenc helyünk, ahová mindig asztalt foglalunk hozzá. Nemrég tudtuk meg, hogy a helyet el fogják adni, így már nem sokáig tudjuk oda szervezni a kis összejöveteleinket. Nagyon szomorúak lettünk ettől a hírtől, de mint kiderült a tulaj sincs ezzel másképp: már fenntarthatatlanná vált neki a klub vezetése, mert az épület, amelyben elhelyezkedik, nagyon régi, és igen magas a fogyasztással járó számlák összege. 

Nem tudja még, hogyan tovább, szeretné a klubot megtartani, és egy új helyen megnyitni, de ezeket a dolgokat még át kell gondolnia, mert időközben újabb ötletei támadtak a vállalkozást illetően.

Azt mondta, hogy nem lesz könnyű dolga eladni a helyiséget, pontosan az imént említett okokból kifolyólag, ráadásul kénytelen lesz energia tanúsítványt kiállíttatni, hiszen 2012 óta nem lehetséges úgy eladni egyetlen helyet sem, hogy ilyen dokumentummal ne rendelkezne az, aki eladja az ingatlant.

Aki szeretne többet megtudni az energia tanúsítványokról, az látogasson el az e-tanusitas.eu weboldalára. Az energia tanúsítvány lényege dióhéjban az, hogy a leendő vásárlókat hiteles tájékoztatással lássa el azt illetően, hogy egy épület vagy lakás energetikailag milyen állapotban van, szükséges-e, és ha igen, milyen volumenű korszerűsítés, felújítás egy épületen. 

Így nyilvánvalóan érthetővé válik, hogy miért lesz nehéz dolga kedvenc klubunk tulajdonosának a helyiség továbbadásával kapcsolatban, hiszen ő is éppen azért kényszerül a hely bezárására, mert az épület túl régi, és nagyon költséges fenntartani. 

Nem is tudom, miért nem érné meg neki jobban beszélni az épületben lakók közösségével, hogy fogjanak össze, és ruházzanak be egy komolyabb korszerűsítésre. Akkor oszlanának a költségek, és rövid időn belül javulna a helyzet, nem lenne szükséges megválnia a klubtól. Úgy gondolom, hogy más tényezők is szerepet játszanak a döntésében, nevezetesen, hogy már más típusú biznisz jobban vonzza. Persze, ez csak spekuláció, én mindenesetre nagyon sajnálom, hogy be fog zárni, és abban reménykedem, hogy más helyszínen mégis megnyitja a klubot.

Az energia tanúsítvány kiállításával az E-tanúsítást fogja megbízni, mert ők 12-24 órán belül vállalják, hogy elkészítik, 10 évre állítják ki, és még árgaranciát is vállalnak. Tulajdonképpen elég egyszerűen lebonyolítható ez a folyamat, és az E-tanúsítással rendkívül kedvező áron elintézhető, szóval mindenképpen megéri betartani az energiatanúsításra vonatkozó szabályokat. Annál is inkább, mert igen nagy bajba kerülhetünk, ha kibukik, hogy elmulasztottuk ezt a lépést megtenni, hiszen az jogsértésnek minősül, s szankciókat vonhat maga után.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.