Csapatépítő programok a Balatonnál

Gyakran járunk bulizni a barátaimmal. Igaz, most már nem hetente, mint annak idején egyetemista korunkba, de azért havi egy alkalmat igyekszünk beiktatni, hogy rendesen kieresszük a fáradt gőzt.

Ilyenkor általában összeülünk egyikünknél eszünk egy keveset és hangulatba hozzuk magunkat, majd kiválasztunk egy szórakozóhelyet és elindulunk.

Nyáron az egyik barátnőm nem tudott velünk jönni, mert a munkahelyén csapatépítő programokat szerveztek, arra a hétvégére, amikor mi is szórakozni mentünk volna. A vezetőség azért döntött a csapaépítés mellett, mert akkoriban viszonylag sok új embert vettek fel és szerették volna, ha ők is minél előbb és minél könnyebben be tudnak illeszkedni a csapatba.

A következő alkalomra viszont már eljött, és tartott egy kis beszámolót a csapatépítőről.

Fontos tudni, hogy egy kisvállalkozásnál dolgozik, és 3 teljes napra bezárták az irodát, hogy leutazhassanak a Balatonra.

Mert hogy, a BalatonPro-t kérték meg, hogy szervezzék meg a csapatépítő programokat. Mivel nyár volt, mindenképpen vízpartra szerettek volna utazni és a BalatonPro kifejezetten balatoni programokat kínál.

Az első napra két programot is szerveztek: sárkányhajózást és SUP-ozást.

A sárkányhajózás egy verseny keretében zajlott, az nyert, aki előbb elérte a kijelölt bóját. Itt mindenkiből előtört a versenyszellem. Maguk között megegyeztek, hogy a vesztes csapat meghívja a győzteseket vacsorára.

A SUP egy kicsit érdekesebb volt. Sokan akkor találkoztak ezzel először. Lényege, hogy egy deszkán állva kell evezni a vízen. A barátnőmnek szerencséje volt, mert jógázik, ezért az egyensúly érzéke igencsak jó. A többiek viszont nagyon megküzdöttek. Viszont volt a csapatban olyan, aki tud úszni ugyan, de nem igazán bízik magában. De szerencsére ő is bevállalhatta, hogy kipróbálja, mert a szervezők gondoskodtak vízimentő jelenlétéről is a biztonság kedvéért. De fontos, hogy aki egyáltalán nem tud úszni, annak tilos részt vennie ezen a programon.

Este pedig az apartmanjuk kertjében grilleztek és boroztak.

A második napon egész napos vitorlázás volt a csapatépítő program. Szerencséjük volt, mert 51-en voltak összesen, így egy nagy vitorlással tudtak menni mindannyian, ugyanis 50 főt létszámtól van erre lehetőség. Amúgy sem akartak már nagyon versenyezni, inkább csak játszani. Így a csapatépítő a vitorláson zajlott. A szervezők kikötője Siófokon van, így onnan is indultak, mert ennek megfelelően az apartmant is ott foglalták. Örültek is neki, mert fiatalokból áll a csapat, így a második estén el is tudtak menni egy kicsit szórakozni is.

A barátnőm tanú lesz a testvére esküvőjén, és elhatározta, hogy a nővére lánybúcsúját is a Balatonra fogja megszervezni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.