Kertészklubot alapítottunk, hogy egymást segítsük

Nem mindenkinek van kertészeti tapasztalata gyermekkorából, ez hozta az ötletet, hogy az utcában megalapítsunk egy kertészklubot. Persze nem egy hivatalos szervezetre kell gondolni, hanem egy olyan kis klubra, ahol időről időre összegyűlünk és megbeszéljük, hogy kinek mi újság van a kertjével. Valamennyien városi lányként költöztünk kertes házba, így a saját hibánkból tanulunk legtöbbször. A gyepgondozás mellett sokan művelünk konyhakertet, és ha valamiből sok terem, akkor szívesen megosztjuk másokkal.

Már hosszú ideje a gazdabolt.hu-n vásárolunk és itt találtunk rá a biostimulátorra is. Ezt a szót korábban még nem is hallottam, így utánaolvastam, hogy mi is ez az egész. A gazdabolt.hu-n a szerves- és műtrágya kategóriában, a műtrágyák között találhatjuk meg a biostimulátort. Érdemes egyébként alaposan szétnézni a kínálatban, mert sok olyan hasznos dolgot tudunk megvásárolni, amire szükségünk lehet a mindennapokban. De egyelőre maradjunk a biostimulátornál.

Ezek olyan természetes eredetű, növényi kivonatok, szerves anyagok, melyek vitaminokat tartalmaznak és az a céljuk, hogy a növények életciklusához igazodva egészségesebb növények legyenek. Fokozzák ugyanis a növény kondícióját.

Olyanok is vannak, melyek csepegtető öntözéshez használható. Ezek azért is jók, mert biztosítják a növények számára a szükséges tápanyagokat, és növelik a fáradt talaj aktivitását is. Kisebb és nagyobb kiszerelésben is kapható és vannak folyékonyak és szilárd halmazállapotúak is.

A biostimulátor nagyszerű eredményekkel használható, épp ezért egyre népszerűbb, már a hobbikertészek körében is.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.