Egy jó motoros találkozóra megfelelő ruhát is illik beszerezni

Rengeteg felkapott fesztivál van, melyeket mindenki ismer. Az ő reklámjaik szakítják meg a tévéműsorokat, az ő plakátjaik virítanak a villamosmegállókban, s ezekről a fesztiválokról jelentkezik be aztán a legtöbb ember a közösségi médiumokban, egy-egy megfelelő színösszeállítású koktéllal a kézben, esetleg egy színpad előtt, a tömegben állva, de mindenképp azt hangsúlyozva, hogy a fontos emberek bizony nem hagyják ki ezeket a fontos eseményeket. Ezek a trendi rendezvények, ahová a legnagyobb nevek is eljönnek, hiszen jó hírük van, hatalmas az érdeklődés irántuk minden évben.

Egyre több ilyen rendezvény növi ki magát, s számomra már egyre kevésbé adja meg azt a fajta hangulatot egy ilyen tömegeket megmozgató fesztivál, amit igényelnék. Egy fesztiválon érezze magát az ember különlegesnek, egy közösség részének, szakadjon ki pár napra a világ általános viszonyaiból és tapasztalja meg azt, hogy az idő megállítható, a gondok magunk mögött hagyhatóak, s van olyan hely, ahol önmagunk lehetünk – anélkül, hogy az percenként dokumentálnunk kéne valamelyik profilunkon a követőink számára.

Pontosan ezt az élményt adják meg még a mai napig nekem a motoros találkozók, melyek alapvetően a fémzene szerelmeseinek kedveznek, de a hangulat olyan magával ragadó, hogy a zene szinte másodlagos kérdés. Aki ide eljön, egy szubkultúra részévé válik arra a néhány órára, napra. Nemrég az unokatestvérem, Zoli, aki évek óta motorozik, megkérdezte, hogy szeretnék-e elmenni vele Pilismarótra. Gondolkodtam, mert bár én is motorozom egy ideje, kicsit ódzkodtam a nagy motoros társaságoktól, valahogy féltem attól, hogy nem fogadnak majd el. Mint amikor az ember elmegy egy konditerembe – folyton attól tartasz, hogy azok, akik már oda járnak évek óta, ki fogják nevetni az erőlködésedet az olyan feladatok elvégzése során, mely nekik már gyerekjáték.

Zoli azt mondta, ne izguljak emiatt, de ha mindenképp akarom egy kicsit növelni az önbizalmamat előtte, akkor a megfelelő motoros ruházat beszerzése kezdésnek jó lépés lenne. Magam is úgy gondoltam, hogy ideje lenne egy professzionális felszerelés beszerzésének. Ajánlott is egy olyan márkát, mely magyar tervezők munkáját dicséri, s ami olyan ruhákat készít, amelyeket a vásárlók igényei szerint alakítottak ki.

Nagyon vonzónak hangzott ez a felvezetés, így el is látogattam a Sixgear honlapjára, hogy megismerkedjek a lehetőségekkel motoros ruházat terén. Nagyon tetszett, amit láttam. A női dzsekik körében nagyon széles volt a választék, hirtelen azt sem tudtam, melyik irányba induljak el. Úgy gondoltam kezdetben, hogy mindenképp bőrből készült dzsekit szeretnék, hiszen azt tartottam autentikusnak, ugyanakkor annyira megtetszett az itt látott Taslan anyagú, illetve farmerből készült kabátok, hogy erősen elgondolkodtam, talán nem kellene ragaszkodni az eredeti ötletemhez.

Amellett, hogy sokféle anyag közül lehet választani, az is fontos, hogy milyen kiegészítőkkel rendelkeznek az adott ruhadarabok. A különböző kivehető bélések és membránok nagyon jó jöhetnek a változékony tavaszi időben, de a biztonságot szolgáló funkciókra is érdemes kitérni, ha a motoros ruházat kerül szóba. Alapvetően ezek különböztetik meg a motoros dzsekit a teljesen hétköznapi daraboktól. Szerencsére e tekintetben mindegyik, küllemre tetszetős kiemelkedő volt.

Nagyon sok olyan dzseki van, melyben van könyök- és vállprotektor, de akad olyan is, amit ezek mellett még gerincprotektorral is ellátnak, mely gyakran egyfajta ütéstompító hab. Nagyon megtetszett az a farmerdzseki, melyen volt egy kevés marhabőr rátét is, s emellett minden fontos biztonsági funkcióval rendelkezett. Azt is megnéztem, hogy ezen az oldalon kizárólag olyan protektorokkal ellátott ruhákat találni, melyek minősítettek, ez megnyugtatott.

Nagyon tetszett a kabát elosztása, azaz a zsebek elhelyezkedése és jellege, melyek lehetővé tették, hogy az ember minden fontos dolgot tudjon az önfeledt motorozás közben tárolni. Aztán azt is kiemelném, hogy remekül elhelyezett szellőzőcipzárok szolgálták a motoros kényelmét ennél a dzsekinél.

Azt hiszem, minden igénynek megfelelt ez a darab, s úgy véltem, az alkatomon is ideális lesz. Ezt követően további kiegészítők, ruhák után néztem az oldalon. Mindenképp szerettem volna egy a dzsekihez passzoló nadrágot is vásárolni, találtam is egy mutatós marhabőr darabot, mely térdkoptatókkal volt felszerelve. Az említettek mellé még azért egy szép kesztyűt is beszereztem, melyen szintén különböző protektorok óvták meg attól a felhasználót az esetleges sérülésektől. Amikor megvásároltam a kinézett termékeket, s először magamra öltöttem, úgy éreztem, sikerült megalkotnom azt a képet, mellyel büszkén vehetek majd részt a motorosok nagy találkozóin, s senki nem fog zöldfülűnek, divathóbortból motorozónak nézni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.