Mixersulis bártenderek a legjobbak mellett

A clubban nem csak profi mixerek, hanem – a kevésbé forgalmas napokon – egy mixersuli hallgatói is dolgoznak. Sőt, ha nagyszabású fogadás vagy est van, akkor az állandó bártendereink mellé beállítunk egy-egy „zöldfülűt”, hogy lássák, milyen az, amikor olyan igazán dolgozni kell, az igazi pörgésben.

Általában nincs problémánk a tanulókkal, mert egy színvonalas mixertanfolyam elvégzése után kapnak csak lehetőséget arra, hogy nálunk dolgozzanak. Múltkor sajnos mégis felmerült egy apróbb incidens. A rendezvény megrendelője olyan ember, aki nagyon ad a megjelenésre, és nem igazán tűri el, ha hiba csúszik a szolgáltatásba, amit kért, bármi legyen is az. Sajnos az a bártender-tanulónk, akit aznapra osztottunk be, valószínűleg túlizgulta az eseményt, és ez nem volt jó hatással a munkájára. Folyamatosan összekeverte a koktélok összetevőit, ami azt eredményezte, hogy nem azt adta a vendégeknek, amit kértek.

Azzal nem lett volna baj, ha egyszer-egyszer hibázik, de sajnos a folyamatos baklövéseket, főleg egy ilyen megrendelőnél, nem lehet megengedni. Ezért kénytelenek voltunk a rendezvény közben megkérni, hogy álljon ki a pult mögül. Nekünk is kellemetlen volt, de azt hiszem, neki még inkább. Szegény, az öltözőben szerintem még el is sírta magát. Mondta, hogy rettentően sajnálja, nem tudja, mi történhetett vele, hiszen a tanfolyamon a legjobbak között tartották számon, és hibátlanul tudta az összes koktél összetevőjét. Lehet, hogy még bele kell szoknia, de az is lehet, hogy a profi koktélkeverés mégsem neki való…

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.