Nem árt az óvatosság

Talán tegnapelőtt volt, de lehet, hogy már két-három napja, hogy szóba elegyedtem az egyik vendégemmel. A pultnál iszogatott egyedül, és mikor elkezdtünk beszélgetni, mondta, hogy találkozója lesz a clubban, de csak egy óra múlva.

Gondolta, hogy addig elüti itt az időt. Beszélgettünk a mostanában történt és nagy port kavart eseményekről, és szóba került Schumacher síbalesete is. Egyikünk sem tudott részleteket, de abban egyetértettünk, hogy biztos nem egy olcsó bukósisak volt rajta, és még az sem volt képes megvédeni az agyrázkódástól. Azért csak elgondolkoztatja az embert, hogy vajon létezik-e olyan felszerelés, ami tényleg képes megvédeni az embert az ilyen extrém sportoknál. Vajon jobban véd-e valami, amiért az ember egy vagyont fizet, mint az, ami az emberek többsége számára még megfizethető.

Vajon mi a válasz erre a kérdésre például a bukósisakok esetében. Mesélte a vendég, hogy ő nem szokott síelni járni, de még évekkel ezelőtt kipróbálta, és az a meggyőződése, hogy nagyon elvetemült dolgokat  kell csinálni ahhoz, hogy az ember ennyire össze tudja törni magát. Persze ez nem igaz abban az esetben, ha olyanok a körülmények, hogy nem tudunk semmit tenni a biztonságunk érdekében. Én úgy gondolom, hogy azért megéri költeni a biztonságunkra az ilyen sportoknál. De azt is tartom, hogy a védőfelszerelés, akármilyen drága is, nem tud helyettünk ésszel és óvatosan sportolni.olcsó-bukósisak-300x200

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.