A történelem megismétli önmagát…

Érdekes ismétlődésre figyeltem fel a minap. Írtam korábban arról a két vendégemről, akiknek előkerült az életében az külföldi munka. Egy kisebb társaság jár a clubban, talán egy gimnazista osztály, vagy egy egyetemi csoport lehettek. Sokan voltak, nem is tudtak volna halkak lenni, és megütötte a fülemet az „ausztriai munkák” kifejezés.

ausztriai-munkák-300x200Nem tulajdonítok ennek az egybeesésnek különösebb jelentőséget, de mégis csak mulattat, hogy ilyen rövid időn belül ennyi, az ausztriai munkával kapcsolatos beszélgetésnek vagyok részese vagy tanúja.

A fiatalok, ha jól hallottam, pont arról beszélgettek, hogy mennyire egyszerű manapság kimenni Ausztriába a vendéglátásban dolgozni. Annyira egyszerű, hogy bolond, aki kihagyja. Igaz, hogy messze van, de messze jobban fizet, mint az itthoni szállodák például. Nem mondom, hogy szakértő vagyok a témában, de azzal azért tisztában vagyok, hogy én nem tudok annyit fizetni az alkalmazottaknak, amennyit ugyanilyen feltételek mellett külföldön kereshetnének. Bár nyilván a külföld is azoknak lehet csak opció, akik legalább társalgási szinten beszélnek valamilyen idegen nyelvet. Bár, lassan ott tartunk, hogy a külföldi vendégek magas száma miatt én is komolyan kell, hogy vegyem ezt a kritériumot a felvételiztetésnél.

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.